Kosten & vergoeding

Ik heb geen contracten met de zorgverzekeraar afgesloten zodat ik zo vrij en onafhankelijk mogelijk met jou kan werken.

Over het algemeen geldt dat de behandeling 100% wordt vergoed als je een (zuivere) restitutiepolis hebt afgesloten. Heb je een natura- of een combinatiepolis, dan wordt (afhankelijk van jouw verzekeraar) tussen de 50% en 90% van de behandeling door de verzekering vergoed. Je betaalt het overige deel dan zelf. Ik raad je aan voor aanvang van de behandeling je goed te laten informeren over het percentage van jouw vergoeding. 

Je betaalt altijd zelf de kosten van het eigen risico. Dit bedrag is voor 2019 bepaald op 385 euro.

De kosten van een psychotherapeutische behandeling liggen landelijk vast en worden berekend aan de hand van het aantal minuten die ik besteed aan al hetgeen wat met jouw behandeling te maken heeft. Bij het einde van een behandeling of na 12 maanden worden deze minuten bij elkaar opgeteld. Dit aantal minuten in combinatie met een gevoegde diagnosecode leveren een prijs op. Deze tarieven worden jaarlijks vastgesteld door de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa). Er zijn wettelijk tarieven voor verschillende diagnoses. (Klik hier voor de NZA-tabel met verschillende categorie├źn behandelminuten, per diagnose)

Aan het einde van de behandeling of na 12 maanden krijg je van mij een factuur. Deze dien je zelf te voldoen en kan je declareren bij je zorgverzekeraar.

Tot 24 uur (uiterlijk 1 werkdag) voor de afspraak kan je kosteloos de afspraak afzeggen. Hierna zal er 50 euro in rekening worden gebracht. Dit wordt niet vergoed.

Je kan er ook voor kiezen de behandeling zelf te betalen. Er vindt dan geen enkele bemoeienis vanuit je zorgverzekeraar plaats. Het hiervoor berekende tarief is 105,25 euro per sessie. Dit tarief geldt ook voor behandelingen waarbij geen sprake is van verzekerde zorg: voor enkele diagnoses geldt namelijk dat zorgverzekeraars de behandeling niet vergoeden. Mocht dit het geval zijn, dan zal ik dit altijd tevoren met je bespreken. Facturering zal maandelijks plaatsvinden.